Sparetip til alle med studielån

Har du nogensinde været inde og lave en beregning af dit studielån?

Hvis ikke så vil jeg virkelig råde dig til at gøre det. Jeg har selv sparet i titusindevis af kroner ved aldrig at lave månedlige, men derimod årlige afbetalinger på lånet. I skrivende stund betaler jeg 12550,- af årligt på lånet, som ville koste mig 1998,- mere om året hvis jeg betalte hver måned.


Et andet godt tip er at kontrollere hvor meget mere du skal betale, hvis du nedsætter antal af år du afdrager. Ofte drejer det sig kun om få hundrede kroner mere om året, for at spare flere års afdrag. Lav beregningerne på:

https://selvbetjening.studielaan.dk/status under menuen “Udsæt og beregn” ude i venstre side.

Læg også mærke til, at du betaler forskelligt gebyr, afhængig af hvordan du får besked om at det er tid til at betale, og hvordan du indbetaler. Jeg betaler fx med dankort for at spare gebyret, men skal så selv huske hvornår det er tid til at betale.

2 thoughts on “Sparetip til alle med studielån

  1. Super interessant og godt tip til meget hurtigt at spare penge! Jeg har kigget lidt overfladisk rundt på min selvbetjening, men kan ikke umiddelbart gennemskue, hvorfor det gør så stor en forskel at sætte til årlig betaling fremfor månedlig (som jeg selv gør nu).

    For mit eget vedkommen viser beregneren, at jeg vil spare 800 kr om året, og at gælden er indfriet 3 måneder tidligere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.