Sælg brugte bøger på saxo.dk

Donér eller tjen på brugte bøger

For ikke så længe siden var jeg på den lokale genbrugsplads. Der så jeg et meget nedslående syn. De havde en hel container som blev brugt udelukkende til udsmidning af bøger. Selvom genbrugspladsen har et fint telt, hvor man kan donere sine brugbare ting til lokale sportsklubber, så var bøger altså udenfor denne ordning.
Det gør ondt i sådan en som mig. Der var i tusindvis af bøger i den container og langt de fleste af dem, var nyere bøger i god stand. Jeg nægter simpelthen at smide bøger ud. De repræsenterer viden og drømme som jeg synes verden bliver fattigere af at miste.
Men i oprydningens hellige navn, så er der altså bøger i mit liv som skal videre. Dertil har jeg fundet to gode løsninger, som jeg gerne vil dele.

Donér bøger til et velgørende formål

Der er selvfølgelig mange Rødekorsbutikker eller andre velgørende genbrugsbutikker som tager imod brugte bøger og har gjort det i årevis. Men vil du gerne støtte et godt formål, kan du også bare gå på biblioteket og aflevere dem der. Projektet Læs for Livet kan nemlig bruge fagbøger til udsatte børn, som de fordeler hos institutioner hvor børnene bor eller kommer. Læs mere projektet her.

Sælg dine bøger til menneskepenge

For nyligt aktiverede jeg mit saxo premium medlemskab igen. Jeg elsker simpelthen deres udvalg af lydbøger. Jeg har en del lange køreture og ind imellem noget manuelt arbejde, hvor historielæsning gør det hele til en fornøjelse.
I forbindelse med opdatering af appén blev jeg opmærksom på, at der er kommet en ny funktion. Man kan nu sætte sine bøger til salg på Saxo, og får så eksponering på deres hjemmeside. De samme bøger som jeg lige har forsøgt at sætte til salg for 5-10-25 kr på et loppemarked, er nu sat til salg for rigtige penge på Saxo.dk Forleden solgte jeg den første og tjente 124,-

Besværligt

Nu siger du nok det er besværligt, og ja, hvis alternativet er at smide en bog ud, så er det. Hvis du er typen som godt gider en let betalt strabads, så kan dette altså godt give mening.

Besværet består af

  • Scanne stregkoden ind i appén (benytter samme teknologi som QR, så rigtig nemt)
  • Der bliver opgjort en pris som du skal acceptere. (jeg forsøgte at ændre den, men i den nuværende (betaudgave) virkede det ikke)
  • Acceptere salg i appén (der kom en notifikation)
  • Pakke bogen forsvarligt og skrive en DAO kode på, som appén autogenererer
  • Ned til en DAO pakkeshop og sende

Som nævnt er det en betaudgave og der er lidt udfordringer. Dels kunne jeg acceptere salget mange gange, men det fremgik ikke af fanen under solgte bøger. Dels så endte min accept i, at jeg fik en DAO kode. Der var ligesom ikke en afslutning på opgaven.
Ved forsendelse fik jeg dog med det samme en SMS og e-mail fra DAO om at bogen var på vej til køber og dagen efter afsendelse, står min bog nu som solgt.
Pengene fra salget sættes automatisk ind på min konto.

Videovejledning til salg i appen

Opdatering i december 2019

Alle børnesygdommene er fikset. Jeg kan ændre prisen, hvis jeg synes den er sat forkert.
Jeg har solgt for ca. 500,- om måneden, og pengene går troligt ind på min konto.
Min største anbefaling går derfor til denne app.

Her kan du se en af mine bøger få utrolig god eksponering, hos danmarks største boghandler.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.