Opsætning af autoinvest hos Grupeer

Guide til autoinvestering på Grupeer

Når du læser dette indlæg, går jeg ud fra du allerede har oprettet dig på platformen, men har du ikke allerede det, er du velkommen til at benytte dette affiliate link, som tak for mit arbejde: Grupeer.com (linket giver ikke dig en bonus, men koster dig heller ikke noget).

Grupeer er meget ligetil at indstille og forstå, men hvis du fx ikke er så stærk i engelsk, eller ikke forstår betydningen af et par felter, så har jeg gennemgået dem alle her. Tag hvad du kan bruge og god fornøjelse.

  • Når du logger ind på platformen lander du på fanen Overview.
  • Læg musen ovenpå fanen Invest og vælg Auto-invest
  • Clik på Create new strategy

I første felt giver du din autoinvestor et navn så du selv kan genkende den. Det har altså ingen betydning, hvad du skriver her.

I felt nummer to kan du vælge hvilke typer lån du vil investere i. Sæt flueben i dem du ønsker. Det er muligt at sætte flueben i Personal Loan, men min erfaring er, at der ingen er af den type. Hvis du vil være sikker på ikke at investere i kviklån i fremtiden, kan du lade være med at sætte flueben i denne.
De øvrige muligheder er morgage loan (boliglån), Business loan (firmalån), Car loan (billån) og Devellopment projects (lån til nybyggeri). Specielt den sidste kategori er min favorit på Grupeer, fordi den er meget stabil og giver mig spredning.

Felt nummer tre er meget enkelt – er der lande du ikke ønsker at investere i, så lad være med at sætte flueben i dem.

I felt nummer fire har du mulighed for at vælge låneudbydere til og fra – altså dem der formidler lånene. Det er svært at se mere om låneudbydere på Grupeer og hertil må du desværre bruge en søgemaskine.

“Skyderen” i næste linje er her du vælger de renter du ønsker at udlåne til. Fluebenet neden under giver autoinvesteren lov til at medregne renter fra eventuelle Cash Back kampagner, som Grupeer udbyder fra tid til anden. Det kan fx være 2% Cash back fra en enkelt udbyder, som gør, at autoinvesteren optager lån til 2% lavere rente end du ellers har indstillet den til.

I næste “skyder” indstiller du hvor mange måneder du vil udlåne pengene ad gangen – altså løbetiden.

Nedenfor skyderne er feltet til venstre en begrænsning for, hvor mange penge denne ene autoinvestor må indskyde (husk du kan have flere kørende samtidigt), flueben nedenunder feltet giver autoinvesteren ubegrænset tilladelse, og den vil investere alle dine penge (dog ikke beløb under 10 euro).

Maximum amount per loan er feltet du bruger til at idtaste det maksimale beløb du vil investere i et lån. 10 euro er mindste bud. Det beløb du skriver i dette felt, er det som efter min erfaring bliver investeret.

I næste felt skal du vælge tilbagebetalingstype. Der er to muligheder på Grupeer. Den ene er den vi kender bedst, nemlig at afdrag og renter tilbagebetales løbende. Den anden, Non-amortized dækker over lån, som tilbagebetales på en gang efter det antal måneder lånet løber, mens renter betales hver måned.
Med mindre du ved du får brug for at trække penge ud løbende, har det ingen betydning om du vælger den ene eller anden type.

I Valid Till Date, skal du vælge hvor længe autoinvesteren skal køre.

I sidste felt, vælger du euro – der er ikke andre valutamuligheder, men det kommer der måske senere.

Det sidste du skal gøre er at acceptere Grupeers betingelser og trykke Create.

Hvis du laver flere autoinvestorer kan du prioritere dem, så den du helst vil anvende investerer først.
Gå ind på fanen Auto-invest igen og opret mindst to autoinvestorer som forklaret ovenfor. Vælg herefter Priority.

Ønsker du i fremtiden at ændre din autoinvestor, så tryk på edit.
Ønsker du at slukke den midlertidigt, så tryk på knappen on – så flytter den sig til off.
Ønsker du at slette den, så tryk på de to pile ned – yderst til højre. Her kan du se mere om indholdet i autoinvesteren og vælge Delete.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.