Når du når hertil, går jeg ud fra du har oprettet en konto hos Mintos.

Hvis du alligevel ikke allerede har gjort det, får du lige mit refer a friend link, som giver lidt ekstra rente de første tre måneder: www.mintos.com/en/l/ref/Q4CZJA Du er nødt til at kopiere linket ind i din browser for at få bonus. 

Tryk på fanen Auto Invest øverst i den blå bjælke.
Vælg herefter Create new Auto Invest strategy
Jeg er ikke fan af deres egne strategier, da de blandt andet inkluderer lån uden Buy back garanti. Jeg vælger derfor Custom Strategy.

Det første du skal er at vælge hvilken møntfod du vil investere i. Personligt udlåner jeg kun i euro, da jeg derved undgår stor udsving i kurs i forhold til kronen, og fordi det er nemmere kun at have en konto.

Denne guide viser dig hvordan du investerer i primary marked.
Secondary market autoinvest ser nu ud som primary marked (med en enkelt udtagelse), og du kan nu derfor også bruge denne guide hertil.

Secondary market er der hvor alle os der udlåner kan sætte vores udlån til salg og derfor kan komme ud af udlån igen (før tid). Eneste forskel er, at man enten kan give en rabat eller få mere for dem som sælger.

Herunder får du vist en lang tabel, hvor det er muligt at fjerne en masse blå flueben. Det er dog langt nemmere, at justere dine valg for alle, oppe i den bjælke der er over alle loan originators (altså låneudbyderne).

Den første celle fortæller blot antallet af loan originators, men herefter bliver det spændende.

I nummer to celle, kan du anvende Mintos eget ratingsystem, der fortæller noget om, hvor sikker de mener at låneudbyderen er. Personligt indstiller jeg ikke denne mulighed, da jeg gerne vil sprede mest muligt, og i stedet vælger kun at låne ud til lån med buy back garanty.

I 3. celle kan du vælge hvilken type lån du gerne vil investere i. Personligt bruger jeg reelt kun short term, business og personal loan, men fjerner ikke de andre muligheder, da jeg senere indstiller hvor lang tid jeg ønsker at mine penge er investeret, hvilket gør at de lange lån automatisk vælges fra. (opdatering, jeg har slået personal loan fra, fordi de oftest er i restance og så slipper jeg 100% for kviklån)

I celle fire kan du vælge hvilke lande du ønsker at dine udlån går til. Nogle landes samfundsøkonomier er mere usikre end andre, men min personlige erfaring er, at uanset hvilket land der udlånes til, så vil ca. 1/5 af lånene blive betalt for sent, og en del vil falde tilbage på den buy back garanti som jeg efterhånden har slået fast med syvtommersøm, er nødvendig. Jeg har altså ikke personligt selv fjernet lande fra denne mulighed.

I den sidste celle vil jeg kraftigt anbefale, at du fjerner fluben i No!
Læg mærke til det lille skjold ud for hver låneudbyder, der er nu kun flueben i dem hvor der ikke er en rød streg ned igennem skjoldet. På denne måde deltager du kun i udlån med buy back garanti.

Ned af siden får du en liste med de forskellige låneudbydere og kan fjerne flueben i de enkelte, du evt. ikke måtte være interesseret i. Jeg bruger kun denne mulighed, når jeg en gang i mellem tjekker om jeg har fået for mange lån hos en udbyder. De forskellige udbydere har også forskellige vilkår, som du kan sætte dig ind i senere hvis du får lyst. Det handler fx om hvorvidt man får rente og/eller gebyrer for for sene betalinger.

Nu skal du rulle lidt ned, så du får vist en blå bar (hedder den sådan?), hvor du kan trække i dens længde, i begge ender. Her styrer du, hvilken rente du ønsker at de lån du byder ind i har. Hvis du sætter den lave ende meget højere end 10% vil der være dage hvor dine penge ikke arbejder. Hvor højt du vælger at sætte den anden ende, har ikke den store betydning, da renten på buy back lån ikke har de store udsving – måske 2-3%. Lige nu ligger den omkring 12-13% og nogle enkelte på 14%.

Nedenunder denne bar finder du i secondary marked autoinvest et felt hvor du kan angive om du vil have rabat eller betale ekstra for et lån. Feltet til venstre kan du efterlade blankt og få maksimal rabat og feltet til højre betyder hvor stor en procentdel du maksimalt vil betale ekstra. Det er forudfyldt til 0%.

Den næste bar indikerer hvor lang tid du ønsker dine penge skal være investeret. Hvis du senere skulle ombestemme dig er Mintos smart, fordi der er et secondary marked, hvor du kan tilbyde dine udlån til salg med eller uden rabat og (hvis tiderne er gunstige og du har gode lån) en gevinst til dig.

Giv din strategi et navn (ikke vigtigt)

Og skriv hvor stort et beløb strategien skal investere, før den holder op med at virke. Du kan skrive et højere beløb end du har til rådighed på kontoen og derved få investeret dit afkast løbende.

Så kommer der et vigtigt felt, der afgøre hvor meget du skal investere i hvert lån. Personligt foretrækker jeg 10 euro (som er det mindste mulige), men indstiller du et maks som er meget større, så er det min erfaring at det større beløb reelt altid investeres. Du skal udfylde begge felter for at komme videre.

Prikkerne ude i højre side er også vigtige. Husk at sætte prik i den øverste, som fortæller systemet, at din indtjening også skal geninvesteres. Med mindre du selvfølgelig ikke ønsker dette, men nu går jeg ud fra, at det er en opsparing du også ønsker, ikke en hvor du skal anvende afkastet til andet.

Næste prik nedsætter din mulighed for at sprede investeringen mest muligt, men gør, at autoinvesteren hele tiden sørger for, så vidt muligt at have alle dine penge investeret. Den investerer altså kun i lån du allerede har andel i, hvis der ikke er andre mulige på tidspunktet hvor der er penge på kontoen. Jeg har hørt, at autoinvesteren virker med halvanden times mellemrum, men ikke fået det bekræftet.

Den sidste prik er den der driller allerflest nye. Prik i yes vil gøre, at systemet forsøger at sprede dine lån mellem alle lånudbydere. Men den er så følsom, at du ikke kan gemme formularen, hvis dine indstillinger er sat for stramt (det er de hvis du følger min guide her).  Du er altså nødt til at have prik i No selvom det virker forkert. Vi ønsker selvfølgelig at sprede investeringerne mellem låneudbyderne, men Mintos holdning til spredning mellem disse, er åbenbart meget omfattende.
Jeg gør selv det, at hvis jeg ser at jeg er for massivt investeret i en enkelt lånudbyder (ses nemt under My Investments, klik i Loan Originator over lagkagediagrammet), så fjerner jeg flueben i min autoinvest, for denne udbyder.

 

Jeg håber du føler dig klædt på til at prøve autoinvesteren af efter denne quick guide til Mintos. Husk at jeg bare er en amatør og et menneske, så min tekst er selvfølgelig med forbehold for fejl.

For lidt mere avancerede brugere, så har jeg lavet et indlæg om hvordan jeg har opsat mine autoinvestorer her

 

16 kommentarer til “Hurtig guide til autoinvest på Mintos”

 1. Vibeke Sørensen

  Super guide, den gør det nemt at komme i gang, men jeg er lidt forvirret. Du understreger hvor vigtigt det er, at vælge lån med buy back guarantee, men skriver, at jeg skal fjerne fluebenet i yes, når jeg gør det, er det kun lån uden buy back, som står tilbage. Hvad er det jeg ikke ser?

 2. Super guide, dog er jeg lidt i tvivl om hvad jeg skal sætte “Portfolio size” til og hvorfor

  1. Jeg er glad for du kan bruge den.
   Portfolio size er en mulighed for at begrænse hvor mange penge den investerer. Fx kan du ønske have et ønske om at investere 5000,- på én måde, men have 20000,- stående hos Mintos og ønske at resten investeres på en anden måde via en anden autoinvest. Man kan nemlig have flere aktive på en gang og rangordne dem, så nummer to først går i gang når mulighederne for at opfylde den første er brugt op.
   Jeg håber min forklaring giver mening.

   1. Johnny Holm Jorsal

    Takker, det giver fint mening men hvis man nu sætter portfolio size til 5000,- sætter 5000,- på kontoen, Mintos låner de 5000,- ud, og man sætter geninvestering, kan den så ikke geninvestere videre på den profil når de 5000,- nu allerede er nået ?
    Og hvis den ikke kan, skal man så have en ny profil for sine geninvesteringer ?
    Og lige et tillægsspørgsmål, det gik fint med at få penge over på Resolut, men fra Resolut til Mintos, hvor lang tid plejer det at tage ?

    1. Nej den vil aldrig overstige en samlet mængde udlån på de 5000,-
     Den måde jeg selv gør det på er, at sætte den autoinvester jeg helst vil investere med (med den bedste rente og korttidsudlån) til langt at overstige hvad jeg har stående hos Mintos. Der behøver nemlig ikke være dækning på beløbet 🙂

     Overførsel fra Revolut til Mintos kan godt tage tre fire bankdage. Det er faktisk lidt forskelligt hvor lang tid det tager. Der er nogen i Crowlending gruppen på Facebook som har oplyst, at for dem kan pengene nogen gange være synlige samme dag. Det har jeg aldrig prøvet.

     Husk aldrig at veksle i Revolut i weekenden, så koster det 0,05% i dårligere kurs.

     Med hensyn til Revolut så tager det nogenlunde lige så lang tid at få pengene ud som ind. Jeg vil råde dig til at gøre det, selvom du ikke har brug for en udbetaling. Første gang man skal hæve fra Mintos, kan man nemlig godt komme igennem endnu en verifikationsproces, som er lidt ærgerlig først at skulle igennem når man har travlt.
     Jeg overførte bare et par euro som forsøg. Man skal bare lige huske på, at fra Revolut til ens bankkonto tager det en dag eller to mere, fordi det nu er en bankoverførsel, hvor det den anden vej var en kreditkorthævning.

     1. Ja for mig kan der gå ned til en halv dag. Husker at skrive mit Account nummer i beskrivelsen i Revolut. Måske det hjælper den med at allokere hurigt til min Mintos-bruger

     2. Ja, man skal huske sit bruger ID hos Mintos. Jeg har dog prøvet en gang at glemme det, hvilket resulterede i at Mintos skrev til mig og spurgte om jeg havde indsat penge. Super fin service.
      Min Revolut husker mit bruger ID når jeg overfører, men jeg har hørt at andre skal skrive det hver gang.

     3. Johnny Holm Jorsal

      Det vil sige at hvis du for eksempel har 3 profiler a har portfolio size 5000,- autoinvest yes, og de er 100% investeret. Så enten hæver du portfolio size på den du helst vil geninvestere i, så alle geninvesteringer går til den, eller oprettet en ny profil. Hvis det er sådan det foregår, risikere man så ikke at hvis man overfører et nyt beløb til Mintos, så bliver det straks investeret, eller sagt på en anden måde, man skal have lagt sin investeringsprofil inden man overfører pengene, med mindre man gør de profiler der er plads til investeringer på, passive for en tid.
      Et andet spørgsmål, har du flere profiler, og hvis ja – er de forskellige, jeg syntes jo ikke der er ret mange parameter at justere på udover løbetid, de andre giver lidt sig selv i forhold til dit oplæg.

     4. Ja jeg har forskellige og ja de repræsenterer min strategi.
      Jeg vil gerne have højest mulig rente til kortest løbetid. Dem er der ikke altid så mange af, så jeg har en nummer to autoinvestor som er med længere løbetid. Nummer tre er med lavere rente og kort løbetid og nummer fire er med lavere rente og lang løbetid.
      Det er nummer to der opkøber mest og jeg får derfor automatisk en spredning. Portfolio size er sat meget højt på dem alle.

      I starten kan det jo være meget sjovt at forsøge sig med at udlåne hvert enkelt lån selv og på den måde få ind under huden hvordan det foregår. Det bliver man dog hurtigt træt af, for man skal ind hver dag og finde de gode lån for at det giver mening. Hvis man alligevel sidder og kikker på lån, så kan det ofte bedre betale sig at kikke på det sekundære marked, men så er der lige et par ting mere at være opmærksom på, og det kan jeg måske behandle i et andet indlæg en dag.

 3. Johnny Holm Jorsal

  Må man spørge til hvordan du sætter dine kriterier, nu prøvede jeg en med min 14% og max 2 måneder, og der er stadigvæk masser af lån.

  1. Jeg er lige lidt travl, men det med at der er 14% lån tilgængelige er blot lige nu, der er heller ikke helt nok for at udfylde mit behov, netop fordi jeg kun sætter omkring 10 euro i hvert udlån. For en månedstid siden var vi helt nede på 10% for at være sikker på at være fuldt investeret.

   1. Johnny Holm Jorsal

    Når du engang får tid, gider du så prøve at skitsere dine profiler.
    Iøvrigt fed blok du har, hvis der skulle forbedres noget ville det være smart hvis man kunne krydse af om man ønsker en notifikationsmail når der kom et svar til et spørgsmål, det har jeg set flere andre steder i samme system, så tænker det bare er en settings i opsætningen.

    1. Jeg har lavet en side på Facebook hvor jeg plejer at opdatere når der kommer nye indlæg.
     https://www.facebook.com/firelifeDK Den kan du følge for at få nyheder her og nu.
     Men jeg vil da kikke på muligheden for at tilmelde sig nyheder på selve bloggen.

     Jeg har lige opdateret guiden, fordi det nu er blevet muligt at få buy back garanti på secondary marked autoinvest.

     Jeg har lavet et nyt indlæg hvor jeg beskriver hvordan jeg har opsat mine autoinvestorer.
     http://firelife.dk/mine-autoinvestorer-paa-mintos-hvordan-jeg-har-gjort/

 4. Tak for en fin vejledning. Jeg har nu sat autoinvest til. Jeg er lidt i vildrede om den fungerer. I mit depot står pengene i lokal valuta, men jeg har sat autinvest til at investere i Euro. Der står ingen Euro i mit depot (altså det, som man ser i øverste bjælke). Har jeg gjort alt rigtigt?

  1. Hej Berit
   Selv tak 🙂
   Du skal have vekslet dine penge. Og jeg tror også du skal have åbnet et depot i Euro, siden du kan se den lokale valuta – jeg har kun Eurodepot, så jeg har ikke den store viden om de andre muligheder.
   Den billigste måde at veksle på er Revolut appen som jeg har skrevet om her Vil du veksle gratis?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen