hjemmelavet opvaskemiddel af kokosolie

Lav selv opvaskemiddel – Nem begynderopskrift

Lav selv dit eget opvaskemiddel, ved at følge denne nemme opskrift. Det er billigt, og så slipper du for sulfo og anden skadelig kemi.

Denne sæbe egner sig til både håndopvask og som all round sæbe i hjemmet, der kan bruges til fx gulve og badeværelser.

Hvis du skal lave din allerførste koldrørte sæbe, får du ikke en lettere opskrift end denne, da opvaskesæben udelukkende består af forsæbet kokosolie.

Ingredienser

  • 100g Kokosolie (kan være Palmin som ofte er billigst)
  • 38mL vand
  • 18g kaustisk soda

Fremgangsmåde

  1. Opløs den kaustiske soda i vand – Se mit indlæg om sikkerhed først. Denne blanding hedder nu lud og udvikler en del varme.
  2. Smelt kokosolien i fx mikroovn hvis den ikke er flydende allerede.
  3. Vent til begge dele har nogenlunde samme temperatur og bland derefter lud i olien og blend til massen er blevet så fast, at blenderen trækker et spor i den, når du bevæger den. Ventetiden er ca. 30 min og omrøringen tager et minut eller tre.
  4. Hæld massen i fx to muffinforme, eller en anden form efter ønske. Du kan også støbe sæben direkte i en skål, hvis du gerne vil have den til at bo i en sådan fremover.

Hvis du ønsker at anvende sæben med det samme – altså indenfor et par døgn, så sørg for at have handsker på når du vasker op. pH værdien er ikke neutraliseret endnu, og sæben er ret udtørrende for hænderne. Du kan også vente ca. 4 uger og teste den, men denne sæbe vil altid være lidt udtørrende, da den er lavet uden blødgørende olier.

Ønsker du at sætte duft på sæben, kan du fx tilføje 4g citrusolie i trin 3.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.