Jeg har i dag tilmeldt mig en ny platform som tilbyder en lidt anden type lån og som er hjemmehørende i Estland, hvilket jeg især er glad for, da alle mine tre andre platforme er fra Letland. Spredning er jo et af de “sikkerhedsnet” jeg arbejder med.
Du kan læse mere om crowdlending her

Jeg skal nok lave et mere udførligt indlæg om Envestio når jeg har nogle flere erfaringer med platformen, men det jeg lige har lyst til at dele er, at registreringen er gået meget nemt og selv Revolut har opført sig virkelig serviceminded og allerede overført de 10 Euro jeg sendte som en test for fem timer siden. Normalt plejer de være et par dage om mine overførseler – mindst.

Envestio arbejder med andre typer af sikkerhed på deres lån. Hvor jeg på alle andre platforme vælger Buy Back garanti, som giver sikkerhed for i det mindste investeringen (nogen gange også den mistede rente) ved låntagers manglende betaling, så har Envestio secured debt. Secured debt er et begreb der i dette tilfælde dækker over, at platformen tilbagebetaler 80% af investeringen med det samme, såfremt låntager ikke betaler. Herefter kan man vælge om man vil have 10% mere eller satse på at låntager betaler senere.

Der er ingen private låntagere på platformen. Det er udelukkende erhverv og der har gennem tiderne været nogle meget spændende fx bæredygtige projekter.
Renten er meget høj. I dag var et udlån til 17,5% og der har tidligere på måneden være på op til 22%.
Løbetiden er så vidt jeg har forstået altid kort, under et år.

Indlægget her indeholder links til Envestio, der giver dig 5 euro hvis du indsætter minimum 100 euro. Du vil få 0,5% cash back de første 9 måneder.

Last modified: 29. juni 2019

Author

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.