Dette er et meget gammelt indlæg, og du finder et mere detaljeret om shampoobarer her: Dansk opskrift på mild shampoobar

Sæbefremstilling er super sjovt, men altså ikke for børn. At arbejde med kaustisk soda er farligt, især øjne og hud skal være dækket grundigt til, men også indedrættet kan blive påvirket. Se mere om hvordan du arbejder sikkert med sæbefremstilling her firelife.dk/saebefremstilling-og-sikkerhed

Alternativt kan du skrive til mig og måske være heldig at jeg har nogle på lager (ca. 100 gram for 35,- plus porto).

Historien er, at jeg har et besværligt langt hår som bliver tørt som en høstak, lige på nær i hovedbunden, hvor det fedter helt til i løbet af bare en dag. Jeg har derfor ledt og ledt efter en ordentlig shampoo og landede på Matas Guldstribede, som gør jeg kan vente en hel dag mere med at vaske hår igen. Det er ikke godt, men bedre end alle andre købeshampooer jeg har prøvet.
Da jeg hverken tåler parfume eller ret mange indholdsstoffer i diverse kosmetikprodukter, har jeg i et stykke tid selv fremstillet håndsæbe, med meget stort held. Jeg var derfor fyr og flamme, da jeg opdagede, at folk er begyndt at købe faste hårshampooer for at undgå det store spild af emballage. Jeg tænkte “det må jeg kunne lave selv” og ja, det kunne jeg! Jeg har komponeret en super god opskrift, som jeg har delt i linket herunder:

shampoo

Foruden de nævnte ingredienser har jeg tilsat nogle urter som jeg er særligt glad for.

Det passer til netop min hårtype og gør mit hår blødt og fyldigt, uden at fedte. Jeg har faktisk brugt den i havvand, hvor den også kunne skumme.
Jeg er rigtig glad for min nye opdagelse, og håber du også vil få glæde af den. Jeg bruger gode økologiske olier, så den er ikke helt billig, men alligevel er den en del billigere end den shampoo jeg plejer at købe, når man tager i betragtning, at en enkelt sæbebar på ca. 100 gram, kan holde til omkring 80 hårvaske!

Du kan se hvordan du blander ingredienserne i  mit indlæg om fremstilling af koldrørt sæbe.

8 kommentarer til “Lav selv shampoo bar”

  1. Du kan få Castorolie som også heder Ricinus Olie i fx Matas eller helsekostforretninger. Ofte er det billigst på nettet.

 1. Tusind tak for din gode opskrift og ideen med at lave sin egen shampoo. Kan se at du bl.a. tilsætter castor olie og forstå at den iflg castorolie.dk er ret tyk i konsistensen. Castor olie køb skriver du kan gøres billigst på nettet så jeg er igang med at lede. Jeg kan i øvrigt anbefale rasul ler og rosmarinolie der tilsættes som en æterisk olie. Den dufter skønt. Igen tak for dit store arbejde og fordi du vil dele med os andre:-)

 2. Hej Ane
  Tak for deling af opskrift af shampobar.
  Jeg har nu lavet mine egne shampobarer ved at bruge din opskrift. Sæberne har ligget til modning i 4 uger. PH-værdien måler 9 nu, hvilket jeg synes er for højt. Jeg ville godt have haft den ned på 7,5 – 8, dette for at undgå at den ikke bliver for basisk, og dermed for hård mod hovedbunden. Jeg målte også PH-værdien for 14 dage siden, og der var PH-værdien også 9, så jeg tror ikke rigtigt at den vil sænke sig, hvis jeg lader dem modne yderligere. Hvad er dine sæbers PH-værdi, når de har modnet en måneds tid? Tror du at jeg skal lade dem modne yderligere? Eller er jeg nødt til at bruge dem til f.eks. rengøring?
  På forhånd tak.
  Dorthe.

  1. En pH-værdi på op til 10 er normalt for sydet sæbe, så din ligger fuldkommen indenfor det forventelige. Min oplevelse er, at der kan være lidt forskel afhængig af hvilken metode man anvender til måling. Jeg gør sæben våd og lægger et stykke lakmuspapir på. Mine viser under 8 på den måde og jeg har en teori om at vandets hårdhed fx kan spille ind på målingen.
   Prøv at vaske dine hænder med den allerede nu og mærk hvordan den føles på huden. Mit gæt er at du bliver glad for dens plejende egenskaber.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen